
در این نوشتار به بررسی ترکیب رنگها در دکوراسیون منزل خواهیم پرداخت، موردی که به جرات باید گفت جزو اصلی ترین نکات در اجرای یک دکوراسیون موفق به شمار میآید. اما چرا؟
بدون شک برای داشتن دکوراسیون منزل کامل و بدون نقص باید مولفه های زیادی را رعایت نمود. نوع چیدمان، لوازم دکوراتیو، نورپردازی و همچنین ترکیب رنگ به همراه موارد دیگر.
ترکیب رنگ در یک دکوراسیون موفق بیش از هرچیز به تناسب و هماهنگی بین رنگ اجزا بستگی دارد.
بدیهی است در صورت اجرای صحیح این امر به همراه سایر نکات دکوراسیون، فضای مورد نظر دارای منظره دلنواز و زیبایی خواهد گردید.
سایر مطالب: خرید سرویس لحاف نوزاد
پیوستگی رنگ
هماهنگی و پیوستگی بین رنگها در چیدمان سبب ایجاد نوعی هارمونی و یکدستی خواهد گشت.
این امر بدان جهت است. که اصولا در هر نوع دکوراسیون چند قطعه از وسایل به عنوان اجزای اصلی و درشت تر به همراه سایر وسایل که در اصطلاح به آنها خرده ریز گفته میشود. تشکیل دهنده ترکیب چیدمان هستند.
حال تصور کنید هرکدام از این اجزا یک رنگ مستقل داشته و به قول معروف ساز خود را بزند !!!
در این صورت فضای دکوراسیون حالتی شلوغ و پر هرج و مرج خواهد داشت.
البته توجه داشته باشید که نکته بالا به معنای عدم تنوع در رنگ اجزا نیست، بلکه منظور ایجاد هماهنگی بین تمامی بخشها و رنگ هریک از آنهاست.
این امر در بیننده حسِ معنی و مفهوم دار بودن دکوراسیون را القا خواهد نمود.
ظرافت در ترکیب رنگها در دکوراسیون منزل
بر طبق روانشناسی گشتالت هر زمان که ما وارد یک فضای جدید میشویم ذهن ما به دنبال تشخیص الگوهایی آشنا و خوش آیند است. تا هرچه سریعتر به آن محیط عادت نماید.
در این رابطه باید بگوییم که بیشترین الگوهایی که به چشم میآیند. رنگهای تکراری یا به عبارتی انواع متداول رنگ هستند. و جالب است بدانید که این طیف رنگی در نقاشی ساختمان نیز بیشتر به کار گرفته میشوند.
علاوه بر این باید به مواردی که خوش آیند. و چشم نواز هستند هم اشاره کنیم که هر مخاطبی اول مجذوب آنها میشود.
انتخاب رنگ
بدون شک انتخاب رنگ نخستین و مهم ترین مرحله به شمار میرود و اصولا بهتر است. از دو یا سه رنگ اصلی برای کلیت فضا استفاده نمایید.
همچنین و به طور معمول، سایر رنگهای انتخابی نیز جزوی از خانواده گزینههای اصلی خواهند بود. که این امر سبب انسجام و یکدستی بیشتر کل اجزا میگردد.
پیشنهاد میکنیم از رنگ زمینه و سایه شروع نمایید. موردی که کلیت طراحی را تعریف مینماید.
سپس فضای اطراف را با دو رنگ روشن تر و تاریکتر از رنگ سایه پر کنید.
ترکیب رنگها در دکوراسیون منزل : اضافه کردن طرح و بافت
هرچند یکدستی یکی از فواید تناسب رنگ در دکوراسیون است اما در برخی موارد میتواند مزایای دیگری هم داشته باشد.
اگر المان و اجزای دکوراسیون بیش از حد متفاوت و متنوع باشند. امکان سر رفتن حوصله مخاطب وجود دارد. از این رو بهتر است. تا از وسایلی که از لحاظ زیبایی شناسی با دکوراسیون بیشتر تطبیق داشته. و همچنین از لحاظ کارآیی مفید هستند، استفاده گردد.
برای نمونه در یک فضا پیوستگی بین مبلمان، پرده، کف پوش یا فرش، وسایل دکوری، گل و سایر اجزا باید به نحوی باشد که علاوه بر زیبایی توازن نیز در آنجا به چشم بیاید.
ایجاد خلاقیت با تاکید بر روی اجزا
اینجا همان مکانی است که اشیا دوست داشتنی و چشم نواز میشوند:
بیشتر اجزا و لوازم با رنگی به هم پیوسته و متناسب با دکوراسیون و فضای منزل در جای خود قرار دارند.
از منظر چشم مخاطب این المانها در نقاط تماس با یکدیگر دارای کمی پارادکس و مرزی جدا کننده. به دلیل تفاوت رنگی هستند که بر کلیت چیدمان تاثیر مثبت خواهد گذاشت.
یک نمونه :
اگر در اتاق یک میز عسلی دارای حاشیه است. این امر در مورد سایر اجزا مانند مبلمان، لامپ، تابلوها و … نیز باید اتفاق بیفتد، به نحوی که یک پیوستگی کلی را شاهد باشیم.
همچنین میتوان با بهره گیری از برخی مواد طبیعی نظیر چوب و سنگ در کلیت دکوراسیون یک خط شاخص را ایجاد نمود.
لازم به ذکر است که علاوه بر موارد بالا برخی دیگر اجزا نظیر دکوراسیون یا نقاشی دیواری، بالش کوسن و … نیز نقشی نامحسوس اما مهم را در تناسب اجزا ایفا میکنند.
در این راستا باید بدانید که هریک از اجزا باید با رنگ اصلی یا همان رنگ زمینه ارتباط یا تضاد موثر و مثبتی برقرار نمایند.
نوشتار مرتبط: دیزاین اتاق خواب با استفاده از کاغذ دیواری
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.